Kyrkans personal lär sig teckenspråk

Svenska Kyrkan tappar medlemmar och måste hitta nya vägar att locka församlingsbor. I Nikolai församling i Örebro satsat de på teckenspråk, och har nu två döva volontärer hos sig som ska lära ut teckenspråk till personalen. Ingemar Söderström är kyrkoherde i Nikolai församling i Örebro. Han berättar att det fanns lite oro över hur personalen skulle göra sig förstådda inför volontärerna

Alla i personalen är involverade i teckenspråksatsningen och kommer att få utbildning en timme i veckan för att lära sig mer.

Syftet är att kyrkan alltså ska bli mer tillgänglig för döva, med tanke på att det bor många med det funktionshindret i Örebro.

De har redan haft musikkvällar som är teckentolkade och även gudstjänster som varit tvåspråkiga. Satsningen har redan fått kyrkoherde Ingemar Söderström att reflektera över vem som egentligen är funktionshindrad. I det här fallet är det de hörande, som har svårt att förstå teckenspråket.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista