Finska fredsaktivister protesterade mot Bofors

Det blev inget möte med representanter från Bofors när ett trettiotal fredsaktivister från Finland på onsdagen stannade till utanför Bofors grindar i Karlskoga för att protestera mot svensk vapentillverkning och export.

Gruppen som mest bestod av aktivister från den finländska vapenvägrarförbundet AKL stannade till i Karlskoga på sin väg till en större demonstration mot en kärnvapenbas i Skottland. Vid protesten lämnades en skrivelse över till vakten vid grindarna eftesom ingen representant för Bofors kom ut för att möta gruppen.

Bofors informationschef Christer Henebäck säger i en kommentar till den finska fredsmanifestationen att företaget gärna för en dialog om sin vapentillverkning, men att det gäller att få signaler om vad som är på gång i tid för att få till ett möte.

Enligt Christer Hennebäck som befinner sig på semester så är företagets policy att så långt som möjligt föra dialog bara protesterna och manifestationerna håller sig inom lagen.

Det gjorde onsdagens manifestation men eftersom kravet om ett möte kom så nära inpå så gick det inte att tillmötesgå, enligt Henebäck, 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista