Bild: Carina Galanou

Avspärrningar utanför moskén i Örebro

Delar av norrcity i Örebro spärrades av på fredagsförmiddagen efter att en väska upptäckts på trappan till Islamiska Kulturcentret, på Fredsgatan.

Bombexperter från Stockholm kallades in för att undersöka väskan. Enligt Jamal Lamhamdi på Islamiska Kulturcentret har centret inte fått ta emot några hot innan väskan hittades.

Däremot får centret enligt Lamhamdi minst ett hotbrev i veckan, men inget speciellt i samband med den här väskan alltså.

Fredagsbönen på Kulturcentret som brukar samla minst 300 personer skulle den här veckan ändå ha hållits i en lokal i Vivalla som kulturcentret hyr med anledning av Ramadan.

Fredsgatan spärrades av från Klostergatan till Storgatan och husen längs gatan utrymdes i markplan. Boende på övre planen som kan ta sig ut åt Storgatan uppmanades av polisen att göra det.

Också busstrafiken på Storgatan påverkades av avspärrningarna och inga bussar gick på Storgatan mellan Järntorget och Polishuset.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista