Stor rättegång i Örebro mot ungdomar

På fredagen avslutades en större rättegång vid Örebro Tingsrätt mot sex tonårskillar och en tjej i 20-årsåldern.

Sammanlagt är de misstänkta för över 20 olika brott.

De sex pojkarna, som är mellan 15 och 17 år gamla, är misstänkta för sammanlagt 23 olika brott. Det handlar om allt från olovlig körning och stöld till misshandel och olaga hot.

Bland annat ska två av dem ha försökt stjäla pengar ur en bussautomat, en ska ha sålt alkohol till minderåriga, trots att han själv bara är 16 år gammal. Flera bilar har skadats, och en kille ska ha blivit uppmanad av en annan att stjäla en bilstereo, som han sedan fick sälja vidare till den kille som hade beställt den.

Bland de grövre brotten finns flera misshandelsfall. Bland annat ska två av killarna tillsammans med en tredje, som ännu inte fyllt 15 år, ha slagit ner en kille på en ungdomsgård i Örebro, och vid ett senare tillfälle hotat att döda honom. Ytterligare en kille ska ha blivit misshandlad av ungdomar ur den här gruppen som stått till svars vid rättegången.

Den tjej som finns med bland de sju misstänkta är 21 år fyllda. Hon ska ha hotat en person via internet på Lunarstorm.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista