Richard Göransson slutade trea i STCC

Tommy Rustad vann dagens STCC-tävling på Mantorp före David Björk och Johan Sturesson. Bästa länsförare blev Joakim Frid på 4:e och Thed Björk på en 8:e plats. Varken totalsegraren i årets STCC-sammandrag Fredrik Ekblom eller Richard Göransson kom i mål. I mål kom inte heller Robert Dahlgren men han tar ändå andraplatsen i förarmästerskapen före Richard Göransson och med Thed Björk på fjärde plats.

Tävlingen i sig slutade i ett riktigt antiklimax då Ekblom redan var klar mästare inför helgen. För att verkligen ta död på all form av spänning så råkade Ekblom putta av Richard Göransson och Robert Dahlgren - som kämpade om den sammanlagda andraplatsen - redan i första kurvan. -Det är sånt som händer när det är halt. Mitt framhjul låste sig och jag körde in i Richard och han i Robert. Det var inte min mening, och det känns som ett konstigt sätt att sluta säsongen på. Men vi vann ju mästerskapet, och det är det viktiga, säger Ekblom.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista