Glädje över storsatsning i Zinkgruvan

Fler företag och arbetstillfällen i Askersundsregionen, det kan bli följden av den storsatsning som gruvföretaget Lundin Mining tänker göra i Zinkgruvan utanför Askersund.

Kommuninvånarna Margareta Magnusson, Tore Forss och Ingbritt Thörnqvist tror alla att utbyggnaden av Zinkgruvan kommer påverka hela orten positivt.
Det var i fredags som Zinkgruvan fick besked om att styrelsen för Lundin Mining vill satsa 280 miljoner kronor på gruvan. Det kommer innebära en kraftigt utökad malmproduktion, Brytningen ökar fram till 2010 med ungefär en tredjedel av vad den är i dag. Det betyder ombyggnationer och nyanställningar.
Enligt Bo Trygg, socialdemokrat och kommunstyrelsens ordförande i Askersund påverkar det här beslutet kommer att få spinoff-effekter. Bland annat kan andra företag behöva bygga ut för att hjälpa Zinkgruvan i den här satsningen, säger Bo Trygg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".