Kerstin Leijonborg tvingas avgå

Centerpartisten Kerstin Leijonborg kommer inte att komma tillbaka som ordförande i kommunstyrelsen i Lekebergs kommun. Moderaterna, Folkpartiet och Kristdemokraterna har inte längre något förtroende för henne, efter det intyg hon skrivit i en vårdnadstvist. Centerpartisterna är mycket besvikna över beslutet.

På lördagsförmiddagen träffades de fyra borgerliga partierna som styr i kommunen och beslutet blev alltså att utse en ny ordförande, berättar moderaten Dag Stranneby. Den nya ordföranden kommer att utses vid nästa kommunfullmäktige.
Enligt moderaten Dag Stranneby som är tillfällig ordförande i kommunstyrelsen så var Centerpartiet inte glada över att Kerstin Leijonborg inte kan komma tillbaka.
Det var för ungefär en månad sedan Kerstin Leijonborg tog time out sedan det blivit känt att hon skrivit ett intyg i en vårdnadstvist och skrivit under som kommunalråd. Hon hade heller inte diariefört intyget.
Centerpartisten Gerhard Olsson säger att de är mycket besvikna över beslutet. Alliansen befinner sig nu i ett bottenläge, säger han. Det är ingen struntsak att partierna inte är överens i en så här viktig fråga, anser han.
Centerpartiet kommer att ta fram en ersättare till Kerstin Leijonborg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista