Vill inte kalla det bojkott

De sex hotell i Örebro som enligt Conventums vd Håkan Bergström bojkottar Conventums gäster,  vill själva inte kalla det bojkott. Det handlar om en omprioritering av bokningar, säger Anders Fensby, vd för Scandic Hotel i Örebro.

På grund av det som Håkan Bergström vd för Conventum kallar bojkott mot Conventum, så har Örebro förlorat flera miljoner kronor i intäkter, säger han.

Som vi berättat så är det minst sex av hotellen i Örebro som vägrar att ta emot gäster från Conventum eftersom hotellägarna är missnöjda med Örebro kommuns inblandning i bygget av nya hotellrum i delar av Medborgarhuset. Håkan Bergström på Conventum menar att det här är olyckligt och att det är Örebro som blir förloraren.
Han får medhåll av kommunstyrelsens ordförande i Örebro, folkpartisten Staffan Werme. Werme säger att kommunen trots bojkotten står fast vid sina beslut och att kommunen inte kan ändra sig på grund av ett sånt här agerande.
 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".