Stora mataffärer i Örebro bara växer

Två av Örebros största mataffärer växer just nu kraftigt. Båda blir nästan dubbelt så stora och får dessutom ett mycket bredare sortiment. Kunderna har blandade känslor kring det.

Eugin, Barbro, Lars och Mats är några av kunderna på ICA vid Eurostop som just nu är både en affär och en byggarbetsplats. En del av dem tycker att utbyggnaden är bra, medan andra är tveksamma och föredrar mindre affärer.

I slutet av november ska ICA vid Eurostop vara ombyggd till en så kallad Maxibutik. Både butiksytan och antalet varor, nästan fördubblas. Det blir bland annat kläder, skor, smink och lite verktyg på hyllorna.

I morgon öppnar dessutom Coop Forum i nya större lokaler i Marieberg söder om stan, även där med ett betydligt bredare sortiment än tidigare.

Det ligger just nu i tiden att kunna köpa många olika saker på ett och samma ställe, det säger Meta Troell, som jobbar med handelsutvecklingsfrågor på branchorganisationen Svensk Handel.

Men när utvecklingen går mot större livsmedesaffärer med bredare sortiment så finns det också förlorare säger Meta Troell.

Mellanbutikerna är de som förlorar, inte de små livsmedelsbutikerna i människors närområde.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista