Bilköpare i Lindesberg får rätt att häva köp

En privatperson i Lindesbergs kommun får nu hjälp av Allmänna Reklamationsnämnden i en misslyckad bilaffär. Mannen har rätt att få tillbaka 57 000 kronor av bilfirman som sålde bilen.

Det var för ett år sedan som mannen, som bor i Lindesbergs kommun, hittade en bil på en köp- och säljsida på internet. Det såg ut som om det var en privatperson som sålde bilen, men när han tog kontakt så visade det sig att det var en bilfirma. Just bilen på bilden var redan såld, men firman hade en annan, liknande bil att sälja.

Firman ligger i norrbotten, men mannen tog sig ändå dit och köpte en tio år gammal bil för 61 000 kronor. Efter två månader gick växellådan sönder. Bilfirman sa att dom skulle ordna det hela, men ingenting har hänt.

Mannen tog kontakt med Allmänna Reklamationsnämnden, och bilfirman hävdade att det var en privatperson som sålde bilen i firmans namn utan tillåtelse, men registreringsbeviset visar att dom ljuger. Bilen var registrerad på firman när mannen från Lindesbergs kommun köpte den.

Nu har Allmänna Reklamationsnämnden beslutat att bilfirman ska lämna tillbaka 57 000 kronor till mannen och häva köpet.