Rånturné genom mellansverige

Ett stort polisuppbåd jagar sen lördagskvällen en man som misstänks för att på några få timmar utfört sju rån från Stockholm, via Sörmland, Västmanland och till Örebro. I Örebro kom mannen inte över några pengar, men vid de tidigare rånen tog han bland annat kontanter ur kassan. En mackanställd i Eskilstuna skadades lindrigt av rånaren, vid de övriga rånen finns inga uppgifter om att någon skadats fysiskt.
Rånturnén startade vid sextiden lördagskvällen med ett bilrån i Stockholm. I den bilen fortsatte färden och mannen rånade sex mackar och kiosker, den sista var en bensinmack på väster i Örebro vid halv tolvtiden. -Rånaren var maskerad och beväpnad med ett pistolliknande föremål, det säger Örebropolisens vakthavande befäl Mats Adolfsson. Trots att polisen satte upp vägspärrar lyckades rånaren ta sig vidare västerut genom Sverige. Det måste ha gått undan på vägen. På två timmar och tjugo minuter slog han till mot sex ställen, och under tiden har han även hunnit förflytta sig från Järna till Örebro via Nykvarn, Mariefred, Eskilstuna och Kungsör. Ungerfär var tjugonde minut rånades ett nytt ställe av mannen. Polisen har ännu ingen misstänkt för rånen. -Inledningsvis fanns det mycket som tydde på att det var någon från Stockholmstrakten, men eftersom han fortsatte västerut mot Örebro är vi inte längre lika säkra, säger Mats Adolfsson. Efter rånet i Örebro klockan halv tolv, har polisen inga säkra spår efter mannen. Örebropolisen ska under söndagen titta på filmen från övervakningskameran vid den rånade macken i Örebro. Men det är ännu inte klart om polisen har tillgång till den teknik som krävs för att se på filmen.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".