Staffan Werme skäller ut Lars-Åke Lagrell

Fotbollförbundet och dess ordförande Lars-Åke Lagrell får nu skarp kritik på en blogg som en av de ledande politikerna i länet skriver. Det är kommunstyrelsens ordförande i Örebro, folkpartisten Staffan Werme, som reagerar på att ÖSK tvingades lämna Allsvenskan av ekonomiska skäl medan andra klubbar fått vara kvar. Det borde Lars-Åke Lagrell göra någonting åt, tycker Staffan Werme.

Klubbar som Helsingborg får bli kvar trots miljonförluster, och årets vinnare IFK Göteborg som haft problem med oegentligheter blev inte straffade. Det lyfter Werme fram som exempel på godtyckliga beslut. Han kallar även IFK Göteborg för rena fuskare.

Lars Åke Lagrell, ordförande för Fotbollförbundet, säger att Werme är djupt okunnig om fakta. IFK Göteborg kommer upp i diciplinnämden om ansvariga klubbrepresentanter blir dömda också i sista instans. Att Helsingborg blev kvar i Allsvenskan trots dålig ekonomi beror på att kommunen hostade upp pengarna, säger Lars-Åke Lagrell.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".