Hårt tryck i Degerfors att hjälpa fotbollsklubben

Degerfors kommun borde hjälpa Degerfors IF att betala sin skatteskuld på en dryg miljon kronor. Det tycker socialdemokratiska kommunalrådet Robert Mörk. Han känner ett starkt tryck från allmänheten att hjälpa klubben som hamnat i ekonomiska problem efter en dom i regeringsrätten.

Robert Mörk räknar med att det bara är ett tillfälligt lån som klubben behöver efter förlusten i Regeringsrätten.

Det handlar om moms på utländska spelaraffärer på 90-talet och fallet med Degerfors är det första från den tiden som avgjorts av högsta instans.

Klubben behöver lånet från kommunen för att kunna betala skulden senast 15 januari men hoppas fortfarande på hjälp från resten av fotbollssverige i slutändan.

Än så länge har Svenska Fotbollförbundet sagt nej till det.

Men frågan ska diskuteras vidare på förbundets rikskonferens första helgen i december och i går sa fotbollförbundets ordförande Lars-Åke Lagrell i våra sändningar att det kan bildas någon sorts fond för att hjälpa Degerfors IF i detta ovanliga rättsfall. Robert Mörk tycker att det är en förutsättning för att kommunen ska låna ut pengar till klubben.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".