Olika åsikter kring sparkade politikern i Örebro

En nämndordförande i Örebro kommun har fått lämna sitt uppdrag. Kommunledningen menar att mannen inte har skött sitt politiska uppdrag tillräckligt bra, och att han har haft ett obehagligt beteende mot en kvinnlig kollega i nämnden. Rasmus Persson är centerpartist och kommunalråd i Örebro.

Turbulent i nämnden, dålig budgethanteringen, otydliga direktiv, svårigheter att leda arbetet - koallitionen som styr Örebro tycker inte att mannen skött sitt uppdrag till belåtenhet.

Men det är inte riktigt den bild som oppositionen ger. Vänsterpartiets Mussie Epherem tycker att mannen har fungerat bra som ordförande även om det funnits brister. Mussie Epherem visste dock att den kvinnliga politikern kände sig besvärad av nämndordföranden, men gjorde inget med den informationen.

Mussie Ephrem säger att frågan har diskuterats internt, och att det då kom fram att nämndordförandens signaler tolkades på olika sätt av olika personer. Därför gick han inte till Rasmus Persson med informationen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".