"Häxjakt i Lekeberg" - men andra kvinnor känner inte igen sig

Centerpartiets Kerstin Leijonborg i Lekeberg känner sig dåligt behandlad av sina politiker-kollegor och beskriver det hela som en ren häxjakt.

Hon fick ju avgå som kommunalråd efter att hon skrivit ett brev i en vårdnadstvist och undertecknat med sin titel som kommunalråd. Och på onsdagen bestämde hon sig också för att lämna kommunstyrelsen.

Kerstin Leijonborg tror att hon hade blivit behandlad bättre inom politiken om hon varit man.

Kerstin Leijonborg menar att hon skulle blivit bättre behandlad om hon var man, men SR Örebro har pratat med flera kvinnliga politiker i Lekebergs kommun, och de känner inte igen sig i Kerstin Leijonborgs beskrivning. Det handlar mer om person och själva handlingen som hon gjort, är synpunkter som kommit fram. Om brevet som hon undertecknade som kommunalråd, och som intygade i en vårdnadstvist att en anställd inom kommunen varit berusad på en personalfest.

Moderaten Dag Stranneby, som är en av de som krävt Kerstin Leijonborgs avgång, tycker inte heller att det här har något att göra med att hon är kvinna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".