Äldre blir utan böcker i Nora

Äldre personer i Nora som inte själva kan ta sig till biblioteket blir utan böcker när stadsbiblioteket ska spara pengar. Allt enligt ett förslag från kommunens tjänstemän. Dagny Öberg bor på äldreboende, och hon riskerar nu att bli utan tjänsten Boken kommer.

Varje månad kommer bibliotekarien Barbro Ehrnström med böcker till Dagny Öberg och 25 andra äldre och handikappade runt om i Nora. I april går Barbro Ehrnström i pension och enligt förslaget ska hon inte ersättas. Kommunen behöver nämligen spara pengar och med det här sparas 200 000.

Neddragningen innebär också att biblioteket måste minska på öppettiderna med sex timmar per vecka. Rolf Nilsen är kultur- och fritidschef.

Ansvarig politiker Enar Moberg säger att han helst vill slippa besparingen, men att det är fler som ska vara med och bära på den gemensamma bördan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".