Färre uppgrävda gator i Degerfors

För att få ner antalet grävarbeten inne i villakvareteren i Degerfors har ett samarbete inletts mellan olika förvaltningar i kommunen. Anders Luthman, enhetschef på Serviceförvaltningen har tagit initiativet till att samordna de olika grävarbetena.

Många boende i områden har klagat över att kommunen ofta gräver upp gator i villakvarteren, därför startar man nu samarbetet.
Det här ska också spara pengar åt kommunen eftersom det är dyrt att gräva och asfaltera gator, förklarar Anders Luthman. Ett konkret samarbete inleds när fjärvärmeutbyggnaden påbörjas inom kort i Degerfors.

Varje år utförs många planerade grävarbeten i avlopps och vattennätet längs våra gator och det är kostsamt för kommunerna. Och många boende som åter ser en grävskopa riva upp asfalten för att gräva sig ner till rören, rynkar på näsan och tänker ”inte nu igen”.
Det är just det som Anders Luthman, enhetschef på driftsenheten vid Serviceförvaltningen i Degerfors, vill ändra på.
Serviceförvaltningen är den förvaltning som har ansvaret för kommunens vatten och avloppsnät i Degerfors.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".