Vill ha kontantlösa bussar i Örebro

Företaget Busslink i Örebro, som bland annat kör statstrafiken, vill få bort kontanthanteringen helt på bussarna. Redan nu är kontanterna borta efter klockan 19.00 på kvällarna. Men efter att en av företagets chaufförer återigen rånats på en av bussarna tidigare i veckan, vill man nu helt ta bort pengarna på bussarna.

På måndagen ska Busslinks representanter träffa företrädare för Örebro kommun och diskutera frågan.
Tex Kihlström, trafikområdeschef för Busslink i Örebro, säger dock att man vill gå lugnt fram så att inte resenärerna drabbas. Folk kan helt enkelt bli arga och hotfulla när de kliver ombord på bussen om de nekas att betala med kontanter. Det här har hänt i andra städer, säger Tex Kihlström, när de från en dag till en annan helt stoppat kontantbetalning.

Tex Kilström berättar också att det finns en önskan om att göra laddade busskort mer tillgängliga. Busskort som är laddade med enbart en tur&retur resa och/eller kort med färdigladdade med 50- och 100 kronor, som kan köpas t.ex. på bion eller i mataffären.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".