Statliga miljoner kortade vårdköer

Satsningen på att minska köerna inom vården lyckades i stor utsträckning förra året, det konstaterar hälso och sjukvårdsnämnden i Örebro län. Med hjälp av 40 statliga miljoner skulle en lång rad extraoperationer och extra mottagningsbesök göras i länet.
120 extra knä- och höftoperationer skulle genomföras, och det klarades med råge. Kvinnokliniken skulle ta emot tusen extra besök. I verkligheten tog de emot 1335 extra besök. - Det är glädjande att det gick att genomföra de extra satsningarna, trots att vi kom igång så sent på året, säger socialdemokratiska landstingsrådet Marie-Louise Forsberg Fransson i Örebro. Men alla kliniker lyckades inte, öron och kirurgi levde inte upp till förväntningarna. Nu tas nya tag inför 2003, då 40 nya miljoner kommer till. Nytt för i år är att endoskopin och sömnapné får totalt tre miljoner kronor, eftersom köerna dit är så långa.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".