Ombyggnad av E18 dröjer

Vägverket räknar inte med att börja bygga om E18 mellan Örebro och Karlskoga förrän tidigast 2006. Det kom fram när Vägverket på torsdagen presenterade sitt förslag till vilka större vägbyggen som ska göras i landet de närmaste 12 åren. Ett besked som upprörde många makthavare i Örebro län.
Regeringen har tidigare beslutat att vägbygget skulle tidigareläggas, men Vägverket tycker inte att det finns pengar för att börja bygga om förrän 2006. Sven Gunnar Persson, kristdemokratisk riksdagspolitiker från länet går nu till hårt angrepp mot regeringen. Förseningen är enligt Sven Gunnar Persson ett svek mot regeringens utlovade Karlskogapaket som skulle stärka regionens konkurrenskraft, bland annat genom bättre tillgänglighet. Och där spelar just ombyggnaden av E18 en viktig roll. Även Margareta Karlsson, socialdemokratiskt kommunalråd i Karlskoga är starkt kritik till att ombyggnaden av vägen drar ut på tiden, och landshövding Gerd Engman tycker det är fullständigt oacceptabelt. -Vi ska göra allt vi kan för att få en tidigare byggstart, säger Gerd Engman som nu tänker samla alla krafter i länet som vill ha en tidigare byggstart för att få regeringen att ändra på Vägverkets planer. Gerd Engman säger att hon tycker det är ofattbart att en så pass olycksdrabbad vägsträcka inte prioriteras högre av Vägverket. I Örebro län ska E18 mellan Adolfsberg och Lekhyttan få två körfält i vardera riktningen. Vägverkets förslag ska nu ut på remiss.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".