Förstärkt säkerhet vid akuten på USÖ

För att öka säkerheten på akutmottagningen vid Universittetssjukhuset i Örebro, USÖ, ska belysningen utanför akuten bli bättre. Tidigare har säkerhetsdörrar och skottsäkert glas satts upp vid patientinskrivningen och nyligen installerades också rörelsedetektorer med belysning vid entrén, men det räcker inte, menar personalen.

På helgerna har man nämligen stora problem med stökiga och våldsamma besökare, bland annat i rivaliserande ungdomsgäng.

I nuläget kan de hålla till utanför akuten utan att personalen ser det. Med bättre belysning kan personalen hålla uppsikt och tillkalla väktare eller polis om det behövs.

Lina som är sjuksköterska och Lena som är undersköterska jobbar båda på akutmottagningen där den alltmer utsatta arbetsmiljön gjort att man bett sjukhusets säkerhetschef om hjälp med bättre utomhusbelysning.
De känner sig otrygga eftersom problemen med arga och påverkade patienter som kommer till akuten ställer till stora bekymmer både inne på mottagningen och utanför.

Ronny Viking som är säkerhetschef på USÖ, säger att det blir ingen arenabelysning, men tillräckligt för att parkeringen ska bli ordentligt upplyst.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".