Lindesberg säljer ut sina äldreboenden?

Både äldreboenden och skolor i Lindesbergs kommun kan komma att säljas till privata fastighetsägare i framtiden, det säger den politiska ledningen. Redan nu finns det två utländska spekulanter på kommunens äldreboenden, säger kommunstyrelsens ordförande, centerpartisten Anders Larsson.

Lindesbergs kommunen ska nu utreda vilka konsekvenserna blir om kommunen säljer av flera av sina fastigheter för att få loss pengar till bland annat skolrenoveringar. Tanken är att kommunen i sin tur ska hyra lokalerna.

Det handlar dels om skogs- och industrifastigheter, men även om skolor och äldreboenden. Enligt uppgifter så finns det minst två utländska spekulanter på kommunens äldreboenden. Enligt uppgifterna bedömer kommunen spekulanterna som seriösa, men säger att frågan nu lagts på is i väntan på att utredningen ska bli klar i början av nästa år.

Men socialdemokraterna är kritiska och vill att en försäljning av skolor och äldreboenden inte ens ska utreds. Han vill inte att Lindesbergs kommuns verksamheter hamnar i händerna på en annan ägare.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".