Oklart om misstänkta 15-åringar får komma till skolan

De två 15-åriga örebropojkar som misstänks ha våldtagit en jämnårig skolkamrat, släpptes på onsdagen. De har suttit anhållna och har förhörts av Örebropolisen sedan i måndags. Nu är det dock oklart om de får återvända till sin skola.

Den 15-åriga flickan som anmält pojkarna, är klasskamrat med den ena pojken och går i paralellklass med den andra, har lämnat skolan. Så frågan är då om de bägge pojkarna är välkomna tillbaka på skolan.

När vi ställer frågan till rektorn på den aktuella Örebroskolan verkar det oklart. Hon har tagit ett beslut men svävar på svaret om hur beslutet ser ut.

De bägge Örebropojkarna satt anhållan från måndag till onsdag och förhördes av polisen. Åklgaren Louise Helledey säger att pojkarna fortfarande är misstänkta för de tre våldtäkterna, men att de släpptes för att de är så unga och för att de inte längre anses kunna försvåra utredningen.

Våldtäkterna ska ha skett vid tre tillfällen, mellan juli och  oktober i år. En av våldtäkterna ska ha skett under skoltid men inte på skolan. Därför har rektorn valt att inte informera sina elever eller elevernas föräldrar om det som hänt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".