Övervakningskameror på stadsbussarna

Bussarna i Örebro kan komma att få övervakningskameror. På söndagskvällen utsattes en busschaufför för ett rån, det tredje på kort tid i Örebro.
Den otrygghet som det skapar bland chaufförerna gör att Busslink nu funderar på att installera övervakningskameror på bussarna. Länsstyrelsen som är den myndighet som ger tillstånd till övervakningskameror säger att det inte finns några hinder till att installera övervakningskameror i bussar, men varje enskilt fall måste prövas. Polisen har ännu ingen misstänkt för rånet på söndagskvällen. Det var en man i 20-årsåldern som hotade en busschaufför med ett pistolliknande föremål och kom över chaufförens kassa. Två passagerare blev vittne till rånet, och det var en av dem som slog larm till polisen. Dagarna före jul utsattes förare på samma busslinje två rån. Polisen utesluter inte att det kan röra sig om samma rånare.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".