Karlskogapar får adoptera

Karlskoga kommun har helt vänt i sin bedömning i ett uppmärksammat adoptionsärende. Det handlar om paret Klarström, som vi tidigare har berättat om, och som vägrades adoptera barn. Orsaken var att dom inte grälade tillräckligt, något som kommunen tydde som brist på konflikthantering.
Paret Klarström slogs för sin rätt genom hela rättsmaskineriet. I somras nekade Regeringsrätten paret prövningstillstånd och alla möjligheter verkade vara uttömda. Men hemutredarna i kommunen hörde av sig igen, ett helt år efter den första utredningen. Slutsatsen i den nya utredningen är att Klarströms visst är lämpliga adoptivföräldrar. De har sedan förra utredningen gått en tolv veckors kurs för blivande adoptivföräldrar, de har läst allt de kommit över och pratat med andra adoptivföräldrar. Kommunens utredare konstaterar att paret har utvecklats mycket under året som gått och gör nu bedömningen att de har alla de kvalifikationer som krävs för att ge ett adoptivbarn ett gott hem och en stimulerande uppväxt.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".