Fängelse för knivmord i Vivalla

Det blev tio års fängelse för mord för den 25-åriga man som i augusti knivdödade en 44-årig granne i Vivalla i Örebro. Det har tingsrätten i Örebro slagit fast. Upprinnelsen till bråket var att den 25-årige mannen ansåg att hans granne stötte på hans fru.

Bråket startade i en lägenhet i Vivalla då 25-åringen ansåg att den 44-åriga grannen gjort sexuella närmanden mot hans fru. Han har själv beskrivit i förhör att han blev så arg att det tillslut svartnade för ögonen. Därefter tog han en morakniv och högg 44-åringen flera gånger i magen. När mannen föll ner på golvet fortsatte han att hugga honom i ryggen. Sammanlagt blev det över 60 knivhugg och mannen dog senare av de inre blödningarna. 25-åringe har erkänt att han knivhuggit grannen, men har hela tiden nekat till mord.
En rättspsykriatrisk undersökning som gjordes av mannen i december har visat att han däremot inte led av en allvarlig psykisk störning vid dådet. Därför döms han nu alltså för mord till tio år i fängelse. Han ska dessutom betala ett skadestånd på 24 000 kronor till dödsboet för den avlidne.