Upphittade tordmulen har återhämtat sig

Den tordmule som vi skrivit om tidigare och som hittades i slottsparken i Örebro i helgen, har nu tagits om hand av ornitologen och fågelvårdare Leif Sandgren i Örebro. Fågeln, som var i dåligt skick när den hittades, har nu återhämtat sig.
Den har matats med fiskbitar och honungsvatten för att den ska få tillbaka energin. När fågeln har återfått krafterna ska den skjutsas till havet där arten normalt finns. Flera tusen par häckar på klipporna vid Lilla och Stora Karlsö utanför Gotland. Fågeln finns även i små mängder utmed ost- och västkusten. Det är andra gången någonsin som en tordmule setts i Närke. Förra gången var i mitten av 1990-talet då ett exemplar hittades i norra Vättern. När nyheten spreds om att en tordmule setts i centrala Örebro, samlades många ornitologer från Närke i slottsparken för att se den i Närke mycket ovanliga fågelarten.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".