Dålig luft besvärar badgäster

Gustavsviksbadet i Örebro har haft besvär med dålig luft de senaste veckorna och nu har kommunens miljökontor ålagt badet att ta itu med problemet, som troligen har orsakats av de höga klorhalterna i vattnet.
Under de senaste veckorna har miljökontoret fått in ett flertal klagomål från badgäster på Gustavsviksbadet. De har berättat om rinnande ögon, irriterade luftvägar och kräkningar. Miljökontorets mätningar visade att klorhalten i vattnet låg upp till tre gånger den halt som rekommenderas i Naturvårdsverkets alllmänna råd. Gustavsviksbadet har klorerat vattnet sedan det upptäcktes att det innehöll bakterier av typen pseudomonas, vilket också ledde till att miljökontoret vid två tillfällen i höstas beslutade om badförbad. Gustavsviksbadet måste nu mäta klorhalten i bassängerna oftare och badet ska också se till att luftkvaliteten förbättras genom att exempelvis installera fler fläktar, skriver miljokontoret i sitt beslut.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".