Kumla

Ingen oro på Ericsson

Facket på Ericsson i Kumla är inte oroliga för stora nedskärningar, trots att Kumla och Gävle pekas ut som förlorare i en kommande besparingspaket inom Ericsson.

Svenska Dagbladets skriver att en pressad ledning inom Ericsson tvingas till nya besparingar. Om så är fallet kan inte bekräftas, eftersom platschefen i Kumla Anders Bergstrand säger att han är förhindrat att kommentera frågan. Företaget är just nu inne i en ”Tyst period”, enligt Bergstrand. Han kommer inte att kunna kommentera besparingarna förrän företagets bokslut blivit offentligt, troligen den 1:a februari.

Men fackförbundet ”unionens” ordförande i Kumla, Bo Johansson, säger att uppgifterna i tidningen inte stämmer.

- Det är en enskild ananlytiker som presenterat vad hon tror kommer hända, säger Bo Johansson. Han är inte orolig för Kumlas del eftersom han anser att kompetensen i Kumla är hög och positionen är stark inom företaget.

Men på frågan om det finns några planerade personalförändringar blir Bo Johansson lite mer försiktig.

- Vi lever alltid i en värld där volymer ökar och minskar, men förändringar av det slaget som tidningen skriver är inte aktuellt, säger Bo Johansson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".