Husköpet blev en mardröm

När köpekontraktet till huset i Dyltabruk utanför Örebro var underskrivet, fick familjen veta att en bensinstation funnits på tomten. Höga halter av miljöfarliga ämnen hittades och köpet blev näst intill en mardröm. Benitha Källberg och hennes sambo vill nu varna andra som är mitt uppe i husköp.

Benitha Källberg och Joakim Alderlöf hade just skrivit under alla papper i huskontraktet på banken, då fastighetsmäklaren frågade om de hade fått någon information om husets historia, något de inte hade fått.

Det var en besvikelse och en chock att huset de just köpt och tagit lån på, var en tickande miljöbomb.

Spimfab, som sanerar gamla nedlagda besinstationer, blev deras räddning. Till sommaren kommer marken att saneras, en kostnad som inte beslastar Benitha och Joakim.

Mäklaren som undanhöll informationen, anmäldes och en brevväxling påbörjades, där Benitha och Joakim krävde 175 tusen kronor tillbaka. De fick rätt till sist, även om de inte fick tillbaka så mycket pengar som de från början krävde.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".