ÖREBRO

Besvikelse efter nej till Kunskapsskolan

Varken Kunskapsskolan eller Örebro kommun har gett upp hoppet om att friskolan ska kunna etablera sig i Örebro. På torsdagen sa byggnadsnämnden nej till etablering i en lokal i ett industriområde på öster i Örebro. Det har fått femteklassaren Viktor som sökt till Kunskapsskolan att bli besviken och hans pappa Erik Karlsson, är osäker på om skolan kommer till Örebro.

Erik Karlssons son Viktor är en av de omkring 300 elever som står i kö till friskolan Kunskapsskolan i Örebro, trots att de inte har några lokaler ännu.

Viktor hör till de som tvingas lämna Karlslundsskolan när den läggs ned och när han ändå skulle byta skola lockades han av Kunskapsskolan.

Men Erik Karlsson, pappa till Viktor, lär inte vara ensam om sin tvekan inför att vänta på om det blir något eller inte.

För friskoleföretagets regionchef, Kenneth Nyman, handlar det om att skynda på för att hålla intresset från de sökande vid liv. Men han tror ändå på att han ska nå en lösning ihop med kommunalrådet Lennart Bondesson, som håller dörren öppen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".