USÖ

"Det var ett olycksfall i arbetet"

14 månaders väntan på operation är alldeles för lång tid, det menar det ansvariga landstingsrådet i Örebro län, Mårten Blomkvist (s). Ingen ska behöva vänta så länge som Martin Skyttevik fick göra, säger Mårten Blomqvist.

Som vi har berättat fick Martin Skyttevik i Kinkhyttan i Lekebergs kommun vänta betydligt längre än vårdgarantins tre månader för att få sitt bråck på magen opererat. Och han fick mycket liten respons ifrån vården när han frågade efter en operationstid. Men så ska det inte gå till menar landstingsrådet Mårten Blomkvist.

Dom senaste åren har varit jobbiga för Martin Skyttevik i Kinkhyttan, bråcket påverkade hans stomi så att han vissa mornar vaknade med avföring i sängen. Martin menar att kliniken på Universitetssjukhuset varit passiv, det är hela tiden han som fått ringa och stöta på. Martin fick inte ens en hänvisning till annan vårdgivare som annars är rutin.
Landstingsrådet Mårten Blomkvist menar dock att man i Örebro län börjar se result av att vårdgarantin infördes, många köer är borta idag.

Tdigare artikel:  

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".