Norrbergaskolan vidare i Vi i Femman

Det var Norrbergaskolan 5B i Askersund som knep den tredje semifinalplatsen i Vi i Femman i Örebro län. I kvartsfinalen som avgjordes inför en fullsatt studion vann Norrbergaskolan över Norrbyskolan 5A i Örebro.

Norrbergaskolan skaffade sig ett försprång redan från början i matchen eftersom laget var snabbast på knappen vid de inledande snabbfrågorna. Norrbyskolan lyckades aldrig komma ifatt och vid den avslutande Stegen, då lagen väljer svårighetsgrad på frågan och får poäng efter det, så hjälpte det inte att Norrbyskola lyckades svara rätt på den svåraste 5-poängsfrågan. Norrbergaskolan hade redan 6 poängs försprång och vann till slut med 17 poäng mot 13.

Den fjärde och sista kvarstfinalen i Vi i Femman går mellan Sörbyängsskolan 5A i Örebro och Grythyttans skola 5D. Matchen, som sänds i Sveriges Radio Örebro P4, avgörs på torsdag den 31 januari klockan 17.00.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".