Hallsberg

Aukoritärt ledarskap segrade

Hallsbergs socialdemokrater gick på onsdagen mot valberedningens förslag som var Kicki Johansson och valde istället Thomas Doxryd till ny ordförande i kommunstyrelsen i Hallsberg. Det blir alltså Thomas Doxryd som efterträder Sören Larsson. Kicki Johansson, kommunalråd och ordförande i barn- och utbildningsnämnden, tror att valet kan har avgjorts av synen på manligt och kvinnligt ledarskap inom partiet.

På onsdagskvällen segrade den sida som tror på ett auktoritärt ledarskap. Tvärtom mot den samarbetspolitik som Kicki Johansson tror på.
– Man kanske tycker att det styrelsesätt som varit har varit väldigt bra, och då vågar man inte chansa och prova något annat, säger Kicki Johansson.
– Politik är ett lagarbete, och det vi måste fundera över nu är hur vi måste arbeta i framtiden, säger Kicki Johansson, kommunalråd i Hallsberg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".