Laxå

"Kris i kommunens ekonomi"

Laxå kommun står inför ett ekonomiskt krispaket. Det menar kristdemokraten Bo Rudolfsson och pekar på Laxås skrala ekonomi. Bland annat har kommunen inte budgeterat för personalens löneförhöjningar.
– Personalen är värda löneförhöjning, och det får inte komma som en överraskning att personalen ska ha löneförhöjningar menar Bo Rudolfsson.

Bo Rudolfsson menar att kommunens ekonomi börjar bli riktigt krisig och säger att man måste koncentrera sig på att få folk att flytta till Laxå. Att tänka mer långsiktigt är viktigt enligt Bo Rudolfsson.
Men nåt krispaket behövs inte, säger det socialdemokratiska kommunalrådet Anna Eriksson som menar att man tar i på annat sätt för att lösa ekonomin i Laxå. Man ser enligt Anna Eriksson över all bemanning, rutiner, scheman och lokalbehov för att spara in pengar. På lång sikt måste det innebära färre anställda men hur man ska uppnå det vill Anna Eriksson inte svara på.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".