Höjd säkerhet på Kumlaanstalten

Kumlaanstalten följer debatten om att fångvårdsanstalten Hall i Södertälje inför visitation med metalldetektor av personalen. Samma kontroll kommer med största sannolikhet även införas på Kumla. Men när det blir är ännu oklart.
Fångvårdsanstalten Hall i Södertälje har infört kroppsvisitation av personalen. Beslutet har fattats av Kriminalvårdsstyrelsens högsta ledning efter att en anställd häktats för att ha smugglat in mobiltelefoner och narkotika till intagna. Kontrollen strider mot en lag som säger att statsanställda inte får kontrolleras. På sikt kommer liknande visitation att införas även för kriminalens personal på Kumla. Kumlaanstaltens chef Krister Karlsson ser inget anmärkningsvärt i det. Enligt honom är den utökade visitationen en trygghet för personalen. -Det handlar om att motverka att personalen påverkas att smugga in saker till fångarna säger Krister Karlsson.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".