LÄNET

Både för och emot med hyrläkare

För patienternas del så är det mer negativt än positivt med hyrläkare, eftersom de då tvingas träffa olika läkare. Det tycker Max Ingemansson som själv är hyrläkare på Brickebackens vårdcentral i Örebro Men han betonar också att hyrläkarna många gånger är en nödvändighet för att patienterna över huvud taget ska få träffa en läkare.

Per Eriksson som är fast anställd läkare på vårdcentralen i Varberga i Örebro tycker att det är väldigt viktigt att landstinget fortsätter anlita hyrläkare eftersom de avlastar de andra läkarna på vårdcentralen, så inte deras uppdrag blir oändligt.

De vårdcentraler i länet som landstinget just nu hyr in läkare till är Askersund, Lindesberg, Pilgården i Degerfors och Brickebacken, Karla och Varberga i Örebro.

Varje dag hyr landstinget in sammanlagt nio läkare från bemanningsföretag till vårdcentralerna runt om i länet. Och som SR Örebro berättat tidigare hade tre vårdcentraler i fjol över 30 olika hyrläkare.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".