Hampetorp

Ilska över nedbrunnen pizzeria

Sedan augusti då pizzerian i Hampetorp eldhärjades rejält har resterna av byggnaden stått orörda. Nu börjar de boende i byn att tröttna på att inget händer.

Den nedbrunna pizzerian i Hampetorp har varit det stora samtalsämnet i byn sedan branden den där augustidagen. De boende i byn tycker att det är fruktansvärt att det eldhärjade huset, som mer ser ut som en ruin, fortfarande står orört.
Lukten är stark nära byggnaden och vassa stålföremål ligger i sotiga skräphögar runt huset. Hela den övre våningen har så gott som brunnit ned.
Polisen rubricerar det som mordbrand och utredningen pågår. Det finns ingen skäligen misstänkt och utredningen har försenats när stora resurser gick åt till att lösa universitetsmordet. Om en månad tror polien att utredningen ska vara klar.
Försäkringsbolaget kan inget göra eftersom polisutredning pågår. Och kommunen likaså. Så Hampetorpsbona ser ut att få vänta. Det eldhärjade huset står där det står.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".