Marieberg rånat

Två Securitasväktare rånades i Mariebergs köpcentrum strax före 18 på söndag kväll av 2 beväpnade män. Väktarna höll på att tömma en servicebox inne i köpcentret där dagskassorna från de cirka 40 butikerna i Marieberg förvaras. Rånarna var beväpnade med pistol och kofot. En kvinnlig väktare fick ett slag i huvudet av kofoten men klarade sig utan allvarliga skador.
Hur mycket pengar rånarna kom över är inte kännt men gissningsvis rör det sig om miljonbelopp. Rånarna hade trogligen gömt sig kvar i köpcentret när det stängde klockan fem och väntat på att väktarna skulle komma och öppna serviceboxen. Efter rånet slog rånarna sönder en ruta i köpcentret för att komma ut. De försvann i en väntande bil mot Täby kyrka. Den bilen hittades i går kväll av polisen. Samtidigt med rånet spred någon annan person sylvassa spikar, så kallade spanska ryttare, på motorvägen för att hindra polisens utryckning. Fem privatbilister fick punktering. Enligt polisen måste minst fyra eller fem personer varit inblandade i rånet. Rikslarm har gått ut efter rånarna i natt. Rånarbilen kommer att undersökas av polisens tekniker i dag.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".