Fler p-platser i Örebro

I år kommer 1200 nya parkeringsplatser att skapas i i centrala Örebro. Kritiken mot att det finns för få parkeringsplatser i centrala Örebro har varit stark och nu satsar kommunen en halv miljon kronor på att öka tillgängligheten.

Nyligen har 500 p-platser gjorts i ordning vid Tappstället på Söder i Örebro, och under året kommer alltså ytterligare 700 p-platser att skapas.

Många av parkeringsplatserna kommer att skapas på Öster i Örebro, vilket kommer att leda till dubbelparkering på många gator. Det här har lett till en del missnöje bland de boende på Öster, men Gunnar Andersson, moderat och ordförande i Tekniska nämnden menar att det är ett pris som man får betala om man väljer att bo centralt. Det viktigaste är att skapa tillgänglighet i city, för att på så sätt främja handeln, menar han.

Att det här kan leda till fler bilar i city och mer utsläpp är ett problem, enligt Jonas Eriksson, miljöpartist och ordförande för byggnadsnämnden. Men det är samtidigt viktigt att öka möjligheten att ta bilen till stan för att på det sättet främja handeln.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista