örebro

Politikerna backar om uteserveringarna

Politikerna i stadsbyggnadsnämnden backar nu på sommarens krav vad gäller utformningen av uteserveringar i Örebro.

De nya kvalitetskrav som det nyligen fattats beslut om gäller fortfarande, men vissa krogägare får nu dispens en sista sommar för att sedan flytta ner uteservingarna på gatuplanet.
Daniel Wellin, som är platschef på Pitcher i Örebro är mycket nöjd och välkomnar lösningen. Han är också beredd att redan i sommar påbörja arbetet med att nå kraven för nästa sommar.

Jonas Eriksson, miljöpartistisk ordförande i byggnadsnämnden berättar om hur man nu trots allt löst sommaren utan att för den skull ta bort kvalitetskraven:
- Här handlar det om att man tycker att man inte fått den information man behöver för att planera för sina uteserveringar.
Jonas Eriksson säger att polítikerna och krogägarna har kommit överens om att man ska närma sig marken. I år handlar det om några mindre justeringar och nästa sommar har man en helt ny lösning.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".