universitetssjukhuset

Hög standard på rehabkliniken

Rehabiliteringskliniken på USÖ har fått papper på att verksamheten håller hög kvalitet. Kliniken har som tredje klinik i Sverige godkänts enligt CARF, en amerikansk kvalitetsstämpel.

Hans Ruborg som är klinikchef säger att kliniken under två års tid medvetet jobbat med kvalitetsarbetet för att visa att kliniken håller en viss standard.
-Nu har vi uppnått standarden i och med att vi utsatts för en granskning och uppfyllt de krav som krävs för att vi ska få den högsta utmärkelsen som är tre år.

Bland annat har fyra granskare gått igenom hela verksamheten på rehabiliteringskliniken på USÖ. Kvalitetsstämplingen omfattar bland annat den medicinska verksamheten men även kontakter med patienter och med anhöriga.

Att kliniken nu godkänts enligt CARF, innebär att kliniken kan visa upp att verksamheten som bedrivs håller en hög standard nationellt och internationellt.
-Det här systemet finns i USA och Europa och sprider sig även till andra delar av världen och vi jämförs med motsvarande enheter i andra länder, säger Hans Ruborg.
Kliniken jobbar med två typer av patienter. Dels med patienter med neurologiska sjukdomar och dels med patienter med långvariga smärttillstånd. 


 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".