hällefors

Penti Supponen viker sig

Det socialdemokratiska kommunalrådet Penti Supponen i Hällefors viker sig till viss del för oppositionens kritik. Det fallskärmsavtal han ensam skrev för kommundirektör Lars-Göran Loré borde inte hållits hemligt.

-Det här borde naturligtvis ha lyfts i kommunstyrelsen, säger Penti Supponen.
När kommunalrådet Penti Supponen gjorde klart för den inre kretsen i Hällefors kommun att han tänkte lämna sin post efter senaste valet, ville också kommunchefen och parhästen Lars-Göran Loré avgå.

När sedan valet höll på att stjälpa över för en ny majoritet i Hällefors ville Penti Supponen skynda på att skriva ett fallskärmsavtal för sin kommunchef. För risken fanns att Loré skulle bli utan fallskärmsavtal:
- Det skulle iallafall vara en besvärlig process.

Kritiken från oppositionen gäller inte ett avtal i sig. Däremot summan och hur det är gjort. Det är självklart, menar Christina johansson från moderaterna, att det här borde informerats om. Istället hölls det tyst om det.
Penti Supponen säger att han inte ville ha avgångsfrågan i långbänk, vare sig sin egen eller Lars-Görans. Det skulle inte vara den ständiga diskussionen.

Läs tidigare artikel:

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista