ÖREBRO

11 taxiförare bötfällda efter taxikontroll

11 taxiförare i Örebro bötfälldes och tre förlorade körtillståndet igår efter att polisen gjorde en kontroll av taxitrafiken i stan.

11 ordningsboter delades alltså ut för olika förseelser, bland annat saknades bälte i någon av bilarna. En en av förarna hade inte med sig sitt körkort, plus att flera förare inte hade sin taxilegitimation synlig.

Det är allvarligt om vi inte kan ha en säker taxitrafik i Örebro, menar Torbjörn Carlsson, informationsansvarig på polisen i Örebro. Det krävs nu eftertanke och åtgärder i form av utbildning, menar han.

Även Per Åke Gustavsson, regionansvarig för Svenska taxiförbundet som organiserat taxibranschen tycker att resultatet är nedslående. Samtidigt välkomnar han fler och tätare kontroller från polis och myndigheter eftersom det, enligt honom är enda sättet att få bort dom oseriösa åkarna från taxinäringen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".