ÖREBRO

Örebroporten kräver försvaret på pengar

Pengarna eller kanonerna, det är det kommunala fastighetsbolagets krav efter att försvaret tog tillbaka kanonerna som Örebroporten renoverat för 140 000 kronor.

140 tusen kronor exklusive moms eller fyra kanoner och två vaktkurer. Det är vad det kommunala fastighetsbolaget Örebroporten begär från försvaret.

När försvaret lämnade Bielkemässan i Örebro tog dom med sig kanonerna och vaktkurerna som Örebroporten hade renoverat med uppfattningen om att dom tillhörde fastigheten som ägs av Örebroporten.

Men Örebroporten får inte några kanoner eller vaktkurer tillbaka. I ett brev till Örebroporten skriver försvaret att de fyra fältkanonerna tillhör Armémuséet och vaktkurerna tillhör försvarsmakten.

Örebroporten får inte heller någon ersättning för renoveringen eftersom att försvaret inte beställt någon renovering av kanoner och vaktkurer. Per Cardesjö, vd på Örebroporten hoppas dock på en lösning.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".