Örebro

Lokala rockband snart utan scen

Det alternativa musiklivet i Örebro kan snart komma att drabbas av ett hårt slag. I dag finns bara en krog i Örebro som satsar på att arrangera livespelningar för unga lokala band, och nu hotas den att läggas ner.

Något som skulle vara förödande för den unga musikscenen i Örebro, menar Joakim Johansson som är klubbarrangör i Örebro.
Johannes Nilsson som är rockmusikkonsulent i Örebro län håller med.
- Det skulle innebära att vi inte har någon kommersiell krogscen och det skulle vara ett hårt slag för de band som vill visa upp sig i den miljön, säger han.
Ägarna till fastigheten där krogen ligger vill stället bygga lägenheter i fastigheten. Ärendet ligger nu i tingsrätten och ett beslut kommer att komma den 18 april. 
Det här är ett beslut som rockmusikkonsulenten Johannes Nilsson avvaktar med oro. För de stora konsertkonsertlokalerna som finns i Örebro är ingenting som hjälper den alternativa livescenen.
Peter Helmersson som är basist i Örebrobandet Elephant är även han oroad över utvecklingen.
- För att komma någonstans så måste folk få se en. Syns man inte finns man inte, säger han.
Man måste ut och spela för att kunna utvecklas, säger han.


 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista