karlskoga

Unga spelare ska utbildas i etik

Nolltolerans är det som gäller. Det menar Värmlands Fotbollförbund, efter det bråk med tillhyggen som uppstod efter träningsmatchen mellan Immetorp och FC Karlskoga i helgen.

Polisen tvingades ingripa för att stilla bråket, som nu lett till polisanmälan, uteslutning av spelare och anmälan till fotbollförbundet. 
-Det är jättetråkigt att höra att det blir sådana här konsekvenser utav en fotbollsmatch. Jag har aldrig hört det i värmland tidigare att publiken invaderar tillsammans med spelare och slåss efter en match. Det säger Eje Larsson, kanslichef på Värmlands Fotbollförbund.
Det var FC Karlskogas spelare som tog till nävarna, men efter att ha varit provocerad av någon eller några i Immetorp. Och det här sägs vara schismer som går utanför fotbollsplanen och som bottnar i tidigare konflikter.

Efter helgens slagsmål har tre spelare i FC Karlskoga uteslutits. I Immetorp ska klubben ha ett samtal med spelarna som var inblandade. På Värmlands Fotbollförbund pratar man nu om nolltolerans, dvs att domaren dömer strikt efter lagboken. Att unga spelare utbildas i etik och ledarna likaså. Men att stänga av spelare av den här anledningen vill inte Eje Larsson på fotbollförbundet.
- På nåt sätt skjuter vi problemet utanför föreningen. Generellt borde fotbollen i det här läget, och idrotten, vara den som tar ansvar och säger att tillsammans måste vi lösa det här. Det är ju idrotten som förbrödrar och som ger gemenskapen. På nåt sätt så borde vi inte när det går oss emot säga att, nej du får inte du vara med längre.
Och Eje Larsson tycker att det är viktigt att påpeka att fotbollförbundet finns som hjälp:
- Kan vi vara en resurs och ett stöd i sådana här sammanhang, så mer än gärna så ställer vi upp.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".