Sjukvårdsrådgivningens samtal bandas

Från och med tisdagen bandas alla samtal till sjukvårdsrådgivningen i Örebro län. Det är för att i efterhand kunna gå tillbaka och kontrollera vad som sagts och för att kunna använda innehållet i de anställdas utbildning.

Samtidigt förbättras informationen till den som ringer, bland annat ska man alltid få veta hur många som är före i kön och den som ringer får också möjlighet att själv knappa in sitt personnummer för att det ska gå snabbare att få fram patientens journal.

De förändringar som görs är ett steg i att samordna landstingets sjukvårdsrådgivning med den som finns i resten av landet.

Någon gång i höst kommer också rådgivningen här i länet att anslutas till det nationella rådgivningsnumret 11 77. Trycket på sjukvårdsrådgivningen som var rekordstort under vintern har nu blivit mer normalt igen säger sjukvårdsrådgivningens chef Anders Swenson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista