Schollin: Situationen är orimlig

Blivande rektorn för Örebro Universitet Jens Schollin är ställd och mycket förvånad över de argument som Högskoleverket för fram för att inte låta Örebro utbilda läkare. Han menar att kritiken inte ens i sak är rätt.

Jens Schollin menar att motiveringen är absurb eftersom Högskoleverket efter bedömningen för två år sedan punktade upp vilka åtgärder som skulle vidtas för att Örebro skulle få läkarutbildningen.
- Och det har vi nu gjort. Och nu så spelar Högskoleverket in en ny bedömargrupp som har helt andra krav. Och saker som den första gruppen tyckte var bra har man nu synpunkter på. Så det är liksom en orimlig situation som högskoleverket spelar upp här, säger Jens Schollin.

Anders Flodström som är chef för Högskoleverket: 
- Jag tror att alla uppskattar Örebros ansträngningar i det här sammanhanget, men att bedömargruppens bedömning är fortfarande att den här basvetenskapliga miljön inte är tillräcklig för att garantera en tillräckligt bra läkarutbildnilng. 

Läs även:

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista