Över 250 i länet tas ut i vårdstrejken

Över 250 medlemmar i Vårdförbundet i länet kommer att tas ut i strejk i början av maj, om inte arbetsgivaren gått med på kraftiga lönehöjningar före dess.

Alla länets sjukhus och flera vårdcentraler kommer att påverkas av strejken som kommer att märkas för patienterna.

Landstinget räknar med att två vårdavdelningar på USÖ och en på Lindesberg kommer att stängas om strejken bryter ut i Örebro län.

I dag torsdag samlas de chefer som berörs av strejken för att kartlägga dom konsekvenser som strejken kommer få om den bryter ut.

Den varslade strejken berör följande områden, helt eller delvis:

Universitetssjukhuset Örebro: Vårdavdelningen AVA, handkirurgiska kliniken, dagkirurgiska enheten vid AnIva-kliniken, kirurgiska kliniken (avdelning 39), plasmatappningsenheten och blodcentralen.

Karlskoga lasarett: Operationsverksamheten, kirurg- och ortopedmottagningen.

Lindesbergs lasarett: Ortopedavdelningen, ortoped- och kirurgmottagningen samt röntgenverksamheten vid Hällefors vårdcentral.

Primärvården: Adolfsbergs vårdcentral, exklusive BVC, Kumla vårdcentral, Kungsvägsmottagningen, exklusive BVC, Vårdcentralernas jourmottagning samt landstingets sjukvårdsrådgivning.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".